Српски званичници оштро реаговали на листу за хапшење Срба

ГС
Српски званичници оштро реаговали на листу за хапшење Срба

БЕОГРАД - Српски званичници оштро су реаговали на листу за хапшење Срба коју је објавио посланик Самоопредељења Арменд Муја.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је данас да је најновији списак за хапшење највиђенијих Срба, на ком се налазе и најближи чланови породице Вучић, застрашујуће цртање мете на чело брату и сину предсједника Србије.

"Курти само још малолетног сина председника Вучића Вукана није прогласио криминалцем и ставио га на своју листу за одстрел. Ово је још један доказ да постоје листе за прогон Срба које се праве у Приштини. Очигледно је да Курти једино зна за хапшења и убиства Срба као своје методе деловања" рекао је Петковић.

Он истиче да је ово директно угрожавање безбједности, како породице Вучић, предсједниковог брата и сина, тако и нашег народа у покрајини, јер им се оваквим списковима директно ставља мета на чело.

"Да ли су они заправо те жртве о којима је пре неки дан говорио Курти и хоће ли, као што неће, реаговати неко из међународне заједнице? Јасно је због чега се дан након величанственог скупа српског народа у Рудару објављују овакви спискови и листе за прогон. На овај начин види се вишеструка нервоза Владе у Приштини због немогућности да се другачије супротстави српском јединству и мирном, демократском, ненасилном отпору на барикадама, а скуп је подржао и сам председник" поручио је директор Канцеларије за КиМ.

Мржња Аљбина Куртија према свему српском иде дотле да се јавно објављује нова листа за прогон Срба, на којој су чак и брат и син председника Александра Вучића, који немају никакве везе са демократским, мирним протестима српског народа на барикадама на КиМ, саопштила је данас Српска листа и позала међународну јавност да хитно и јавно осуди овакав прогон Срба.
    
"Тако је посланик Аљбина Куртија из редова Самоопредељења Арменд Муја објавио још једну листу за прогон Срба са Косова и Метохије, а коју Курти и његов министар Свечла упорно покушавају да сакрију. Састављањем и јавним објављивањем листи за прогон Срба од стране Приштине и Куртијевих подрепаша представља јавни линч и цртање мете на чело Данилу и Андреју Вучићу, руководству најјаче партије Срба на Косову и Метохији и виђенијим Србима са Косова и Метохије, чиме се најдиректније угрожавају њихови животи", наводи Српска листа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана