Српски медији: У Београду убијен син Зорана Ускоковића Сколета

ГС
Српски медији: У Београду убијен син Зорана Ускоковића Сколета

БЕОГРАД - Младић чије је тијело рано јутрос пронађено у Борској улици на Миљаковцу у Београду је Зоран Ускоковић, син Зорана Ускоковића Сколета, жестоког момка деведесетих, наводе медији у Србији.

Тијело младића (22) који је убијен рано јутрос пронађено је у локви крви код магацина једног супермаркета у Борској улици.

Убица је наводно сачекао жртву да паркира аутомобил и крене пјешке, да би потом испалио неколико метака у њега и побјегао са места злочина.

Тијело су пронашли рано јутрос, око пола шест, радници пекаре која доставља хљеб супермаркету и радници тог маркета који су дошли до рампе да преузму робу.

Зоран Ускоковић млађи имао је две године када му је отац, 27. априла 2000. у ватреном окршају у београдском насељу Видиковац.Са њим је погинуо и његов тјелохранитељ, полицајац Милош Стевановић. Ликвидацији је претходила јурњава аутомобилима, а на њихов аутомобил пуцано је из „аудија“ у покрету. Испаљена је киша метака из "калашњикова" и пиштоља и право је чудо да нико од пролазника није страдао у унакрсној ватри пошто се све одигравало око 16 часова.

Нападачи су, пошто су ликвидирали Ускоковића и тјелохранитеља, побјегли и касније је пронађено запаљено возило из ког је пуцано.

Само два дана прије Ускоковићеве егзекуције, на зграду на Цераку, у којој је живио са супругом и двоје дјеце бачена је екплозивна направа. У вријеме експлозије Ускоковић и укућани су били у стану.

Нико од њих није повријеђен, а у стану чак није било ни материјалних оштећења јер је Ускоковић прије тога промијенио столарију, уградио блиндирана врата и прозоре, као и видео-надзор. И док је полиција још истраживала вруће трагове на мјесту експлозије, Ускоковић је ликвидиран.

Ускоковић је 1992. године био осумњичен за учешће у убиству Бранислава Перовића, инспектора Трећег одјељења у кафићу "Бакарди".

Ослобођен је за то, али је кружила прича да су Дејан Зораја и Дејан Јакшић за новац преузели кривицу.

Повезиван је и са убиствима Милорада Влаховића Влаје, савјетника у УКП МУП Србије и Драгана Симића, начелника ОУПО Савски венац, али нису прикупљени докази да би се нашао на оптуженичкој клупи.

Такође је довођен у везу и са трговином наркотицима и продајом украдених аутомобила, али и шверцом цигарета и нафте.

Ускоковић је након троструког убиства у београдском "Интерконтинеталу" 2000. године Жељка Ражнатовића Аркана, Миленка Мандића и Драгана Гарића, био означен као један од налогодаваца те ликвидације.

Како се тада у криминалнм круговима спекулисало, Сколе је био један од организатора тог убиства иако је раније био близак Арканов сарадник, а сви који су осуђени за троструко убиство такође су били повезани са Ускоковићем.

Због тога је Ускоковић тада, од особе која се готово никада није појављивала у медијима, одлучио да се огласи и за „Блиц“ демантује да је имао било шта са Аркановим убиством и да је због таквих инсинуација имао проблема у приватном и пословном животу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана