Српски држављанин убијен у Шпанији

Танјуг
Српски држављанин убијен у Шпанији

БЕОГРАД - Потпредсједник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је данас да је Национална полиција Шпаније потврдила МУП-у Србије да је у шпанском граду Естепона убијен српски држављанин.

- Потврђено нам је од стране Националне полиције Шпаније да је 12. августа у граду Естепона убијен српски држављанин С. М. (36) из Београда. Убиство је извршено из ватреног оружја, а С. М. је преминуо на лицу мјеста, рекао је Дачић.

Додао је да је С. М. имао лажни идентитет белгијског држављанина и да, према информацијама шпанске полиције, за сада не постоји веза између тог догађаја и трговине дрогом и организованим криминалом, саопштио је МУП.

- За лицем је расписана од стране Интерпола Београд међународна потјерница, јер је био члан организоване криминалне групе која се бавила неовлашћеном производњом и стављањем у промет опојних дрога, ради непосредног стицања финансијске користи, рекао је Дачић.

Лице је, како је објаснио, имало задатак код утовара кокаина на брод, као и за праћење дроге, њено вађење из европских лука и даљу дистрибуцију, што је све забиљежено у комуникацији преко апликације “SkyEcc".
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана