Српски цариници открили кесу са готово 50.000 евра испод гардеробе и веша

Танјуг
Foto: Tanjug/Uprava carina

БЕОГРАД- Цариници су на прелазу Вршка Чука спријечили покушај једног путника да кесу са готово 50.000 евра, сакривену у торби са гаредробом, без пријављивања пренесе преко границе, саопштила је данас Управа царина.

Прекршај је откривен у сриједу, 6. априла, када је за контролу на излазу из земље пристигао аутомобил BMW буграских регистарских ознака.

Њиме је ка својој земљи сам путовао млађи мушкарац, који је на уобичајено питање цариника одговорио одрично, рекавши да са собом носи само лични пртљаг и дозвољену суму готовине.

Међутим, током детаљног прегледа који је услиједио, у једној од торби са гардеробом је пронађена и кеса у којој је било готово 50.000 евра.

Путнику је враћен дозвољени износ од 10.000 евра, док је остатак задржан до окончања прекршајног поступка пред надлежним судом.

Како се ближе ускршњи празници, Управа царина изнова подсјећа путнике да приликом преласка границе пријаве сваки износ готовине изнад 10.000 евра.

Процедура на самом граничном прелазу је једноставна и траје свега неколико минута, а на тај начин ћете себе поштедити евентуалних непријатности и своје путовање учинити пријатнијим, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана