Српске фирме ће обнављати куће код Глине

Тањуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Замјеник градоначелника Београда Горан Весић најавио је да ће око Божића у Београду бити организован састанак са грађевинским компанијама и да ће их позвати да помогну у обнављању кућа порушених у земљотресу у Мајској Пољани код Глине.

Овом састанку ће присуствовати и представници Привредне коморе Србије и митрополит загребачко-љубљански Порфирије с којим је, како је Весић навео, разговарао о ситуацији у мјестима у Хрватској погођеним разорним земљотресом.

- Ми ћемо преузети обавезу да са тим грађевинским компанијама кренемо у обнову кућа, прво у селу Мајска Пољана које је највише страдало од земљотреса. Око Божића ћемо организовати састанак са компанијама и замолити их да свака обнови по једну-двије куће - рекао је Весић.

Он је рекао да је Град Београд уплатио 100.000 евра на рачун митрополије загребачко-љубљанске за набавку мобилних јединица за становнике села око Петриње који су остали без крова над главом и који спавају у аутомоблима.

Додао је да ће бити објављен број жиро рачуна митрополије и апеловао на све који могу да уплате новац за обнову кућа и набавку мобилних јединица.

- Једна мобилна јединица кошта око 3.300 евра, молим све компаније које могу да се укључе и пруже помоћ - поручио је Весић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана