Српска полиција ухапсила 18 особа због дјечије порнографије

Срна
Српска полиција ухапсила 18 особа због дјечије порнографије

БЕОГРАД- У оквиру акције „Армагедон“ припадници Службе за борбу против организованог криминала, као и више полицијских управа у Србији, лишили су рано јутрос слободе 18 лица, која су ширила дјечију порнографију, снимала порнографске садржаје и контактирала дјецу путем интернета.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин је поручио да ће полиција пронаћи сваког сексуалног предатора и силеџију, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

У сарадњи са Тужилаштвом за високотехнолошки криминал у Београду ухапшене су особе чији су иницијали Д.С. и Д.Х. из Београда, С.В. из Младеновца, С.А. из Обреновца, С.К. из Ниша, Д.Р. из Дољевца, П.И. из Краљева, Б.Ј. из Лесковца, Ј.Ц. из Владичиног Хана, В.Л. из Бача и И.Б. из Кикинде.

Ухапшени су и А.И. и Е.И. из Новог Пазара, А.Ч. из Трстеника, Ј.М. из Ковина, Н.М. из Крушевца, З.М. из Руме и Д.М. из Кладова.

Они су осумњичени да су извршили кривична дјела приказивање, прибављање и посједовање порнографског материјала и искоришћавање малољетног лица за порнографију, искоришћавање рачунарске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дјела против полне слободе према малољетном лицу, полно узнемиравање и принуда.

Осумњичени су да су путем „Фејсбука“ ступили у комуникацију са малољетницом и захтјевали да се фотографише и снима нага, као и да им фотографије и видео-записе шаље путем ове друштвене мреже.

Они су осумњичени и да су јој слали фотографије и видео-записе порнографске садржине и са њом уговарали састанке ради сексуалног односа, иако им је она на почетку комуникације предочила да има 15 година.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће бити приведени надлежном тужилаштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана