Српска полиција пронашла скоро 1.000 миграната, ухапшено седам кријумчара људи

Срна
Српска полиција пронашла скоро 1.000 миграната, ухапшено седам кријумчара људи

БЕОГРАД - Припадници Министарства унутрашњих послова Србије ухапсили су седам особа на подручју више градова због сумње да су организатори кријумчарења људи и пронашли 991 илегалног мигранта који ће бити пребачени у прихватне центре.

У међународној акцији „хотспот“ учествовали су припадници полицијских управа Београд, Суботица, Сомбор, Кикинда, Шабац, Краљево, Врање и Нови Пазар.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, који је присуствовао акцији на подручју београдске општине Савски Венац, рекао је да су припадници полиције у сарадњи са Безбједносно-информативном агенцијом и Комесаријатом за избјеглице, учинили све што је у складу са законом да се илегалне миграције, на првом мјесту кријумчарске банде, обуздају и приведу закону.

-Србија неће бити паркинг за мигранте, држава Србија ће поштовати своје законе и очекује од свих да, без обзира на нашу хуманост и организованост, на првом месту поштују наше законе. Наш свакодневни живот неће и не може бити угрожен и не може да постане жртва и предмет рада кријумчарских банди - поручио је Вулин, саопштено је из МУП-а Србије.

Вулин је нагласио да ће Србија испуњавати своје међународне обавезе, али и водити рачуна о свакодневном животу својих грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана