Српска полиција прати више од 100 вехабија

Агенције
Српска полиција прати више од 100 вехабија

БЕОГРАД - Полиција у Србији прати око 100 припадника вехабијског покрета за које се процјењује да би могли да буду опасни, односно да учествују у неким терористичким активностима, изјавио је данас министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

Говорећи о вехабији Сенаду Рамовићу који је у суботу, 17. августа, убијен у окршају са полицијом код Новог Пазара, Дачић је рекао да је тај вехбија највећу штету нанио управо муслиманском народу.

Додао je вехабијски покрет постоји низ деценија и да се сматра екстремним, али да нису сви припадници покрета опасни по друштво.

Дачић је истакао и да постоји списак невладиних организација које се финансирају из иностранства и мијешају се у унутрашњу политику Србије.

Он је напоменуо да је политичким странкама забрањено да се финансирају из иностранства, а да невладине организације имају право, иако се и оне мијешају у политику.

- У многим земљама на свијету се доносе закони против тога, управо да би се заштитила домаћа политичка сцена - рекао је Дачић за Телевизију Пинк.

Додао је да би и у Србији покушај да се такав закон уведе био окарактерисан као да није у складу са европским стандардима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана