Српска листа: Умјесто реклама о посвећености миру, Кфор и Еулекс да заштите српски народ

Срна
Српска листа: Умјесто реклама о посвећености миру, Кфор и Еулекс да заштите српски народ

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Кфор и Еулекс морају да стану у заштиту српског народа на Косову и Метохији јер је то њихова обавеза и умјесто реклама о посвећености миру и безбједности грађана нека услиједе конкретне акције којим би се зауставило малтретирање, поручили су из Српске листе.

Након данашњег претреса у просторијама “Поште Србије” у Гораждевцу

и забране уласка возила на Косово са новцем за пензионере и социјално угрожене, Српска листа је оцијенила да је више него очигледно да режим премијера привремених институција Аљбина Куртија не одустаје од плана да изврши притисак на српски народ са циљем његовог прогона са вјековних огњишта.

“Упркос апелима међународних представника и јасне осуде одлуке о забрани динара и упада у српске институције на Косову и Метохији, Куртијеви полицајци попут разбојника данас су упали у просторије жПоште Србијеж у метохијском селу Гораждевац, малтретирали и застрашивали запослене раднике поште, али и представнике медија”, наводи се у саопштењу.

Том срамном чину, додају, претходила је превара, карактерисична за отмичаре и криминалце.

Како су појаснили, прво су представнике “Поште Србије” контактирали Куртијеви полицајци и позвали их да преузму возило и четири милиона динара које су ти “јунаци” отели од пензионера и прималаца социјалне помоћи пре четири дана.

“Након што су се представници жПошта Србијеж појавили, уместо да им се врати новац и возило, били су спроведени до просторија жПоштеж у Гораждевцу где су Куртијеви специјалци извршили преметачину и отели компјутере и документацију”, наглашава Српска листа.

Истичу да је крајње вријеме да међународна заједница оштрије реагује на такво понашање Куртија који жели да протјера све Србе са Косова и Метохије.

“Кфор и Еулекс, као легалне формације, морају да стану у заштиту српског народа јер је њихова обавеза на основу мандата који имају да обезбеде мир и сигурност за све грађане, тако уместо реклама о вашој посвећености миру и безбедности грађана нека уследе конкретне акције којима би се зауставило малтретирање и институционално насиље према нашем народу”, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана