Српска листа: Тражимо од Приштине да распише изборе на сјеверу КиМ

Танјуг
Српска листа: Тражимо од Приштине да распише изборе на сјеверу КиМ

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Предсједник Српске листе Горан Ракић позвао је данас власти у Приштини да што прије распишу изборе за нове градоначелнике и скупштине општина на сјеверу КиМ, и поручио да су спремни да на њима учествују.

Он је на конференцији за медије рекао да је “лопта сада у дворишту Приштине”, преноси ТВ Мост.

-Потребно је да ови лажни, нелегални и нелегитимни градоначелници и одборници који већ месецима малтретирају наше грађане хитно поднесу оставке и оду, да изађу из наших зграда, јер они нису представници нашег народа. Њихова једина сврха је малтретирање наших грађана - навео је Ракић.

Он је истакао да је Српска листа политичке одлуке увијек доносила у интересу грађана, без обзира јесу ли оне популарне или нису, као и да су политичке одлуке увијек доносили у координацији са Београдом.

Због тога ће, рекао је, и овога пута послушати савјет предсједника Александра Вучића и послати поруку да је Српска листа спремна да учествује на изборима на сјеверу Косова и Метохије.

Како је рекао тиме ће се подстаћи политички процес и дијалог који би довео до испуњења услова које је српска листа више пута до сада истицала.

-Зато тражимо од Приштине да у најкраћем року распише ванредне локалне изборе за градоначелнике и одборнике у све четири општине на сјеверу Косова и Метохије - навео је Ракић.

Ракић је истовремено нагласио да је живот за српски народ сваким даном све тежи, а да су притисци на Србе, али и на Србију незапамћени.

-Куртијев режим не престаје да кршећи договоре, законе, и сва права српског народа застрашује српски народ. Ми морамо да будемо јединствени и сложни, и да у овим немогућим условима покушамо да будемо кројачи своје судбине и заштитимо народ _рекао је Ракић. Подсјетио је да су повлачењем из приштинских институција успели да скрену пожању свјетске јавности да Косово није решено питање, да српски народ пати у да је потребно да се формира Заједница српских општина.

-Курти на северу под плаштом експропријације врши прогон нашег народа и отимање наше земље. Он под појмом борбе против криминала пошаље специјалце да пуцају и хапсе наш народ и да их одводе у приштинске казамате - рекао је Ракић и позивао грађане на саборност, јединство и слогу, уз поруку да је “српски народ свој на своме и да ће из тешке ситуације изаћи као победник”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана