Српска листа: Свечљине претње неће уплашити Србе на барикадама

Танјуг
Foto: Анадолија

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Немоћ и нервоза Џелала Свечље све више долази до изражаја ових дана, наводи у саопштењу Српска листа коментаришући изјаву министра унутрашњих послова привремених институција у Приштини да ће косовска полиција уклонити барикаде које су поставили Срби са сјевера Косова и Метохије уколико то не уради Кфор.

-Након што је захваљујући својим „сафари“ посетама северу Косова и Метохије и дивљању својих специјалаца довео до усијања ситуацију на терену, а српски народ приморао да се брани на барикадама, он наставља са лажним оптужбама против Срба, а посебно против потпредседника Српске листе Милана Радоичића - наводи Српска листа у саопштењу.

Додају да су „претње које уплашени Свечља упућује потпредседнику Радоичићу смешне и неће уплашити ни њега ни било ког Србина на барикадама“. Наводе да је Радоичић са својим народом и “никакве лажне оптужбе, монтирани процеси и претње га неће уплашити нити одвојити од свог народа који му безрезервно верује”.

-Ипак, ове претње и увреде које ових дана Свечља упућује лидерима Српске листе најбоље осликавају антисрпски карактер Владе Аљбина Куртија чији министри злоупотребљавају своје позиције и институције за обрачун са Србима, и тиме најбоље откривају репресивни и диктаторски карактер режима у Приштини - наводи СЛ.

Свечља је рекао да Приштина чека да Кфор реагује и уклони барикаде на сјеверу Косова и Метохије које су поставили Срби, те да ће их у супротном уклонити косовска полиција.

Он је на конференцији за новинаре навео и да косовска полиција прикупља информације о потпредсједнику Српске листе Милану Радоичићу и да ће он “прије или касније пасти у руке косовске полиције”.

Срби на сјеверу Косова и Метохије 14 дана протестују на барикадама, захтијевајући ослобађање својих противправно ухапшених сународника, повлачење специјалних снага косовске полиције са сјевера покрајине и повлачење тајних спискова за нова хапшења Срба.

Барикаде су и даље на главним магистралним правцима на сјеверу Косова и Метохије.

У близини Бањске припадници специјалне јединице полиције поставили су пункт за контролу возила и путника. На пункту је више теренских возила полиције, а њени припадници наоружани су дугим цијевима, наводи РТС.

Срби су јуче у Рудару одржали миран протест, на којем су поновили своје захтјеве.

Петковић: Свечља потврдио колико се плаши Радоичића

Директор Канцеларија за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је да је Свечља потврдио колико се боји Радоичића, као и српске снаге и слоге.

-Добили смо потврду колико се Џељаљ Свечља плаши Милана Радоичића и српске снаге и слоге исказане на скупу и претходних дана барикадама, када је због њега “храбро” сазвао и конференцију за медије - написао је Петковић на свом „Фејсбук“ налогу.

Додао је да је сигурно да ће Радоичић увек бити “опсесија Свечље и

Петковић је објавио и фотографије са јучерашњег протеста Срба у Рудару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана