Српска листа: Пуцњава примјер бахатог понашања Куртијеве полиције на сјеверу КиМ

Tanjug
Foto: Tanjug

БЕОГРАД - Српска листа саопштила је данас да најоштрије осуђује употребу ватреног оружја од стране косовске полиције у густо насељеном дијелу Косовске Митровице приликом јурњаве за моторним возилом улицама тог града, усљед које је најдиректније била угрожена безбједност српских породица које су биле на улицама и у својим породичним домовима.

Сијасет метака које су испалили косовски полицајци завршило је у прозорима дјечијих и дневних соба породичних домова, уништило фасаде на зградама и изазвало страх и узнемирење наших грађана, додаје се. 
    
"Да не буде забуне, апсолутно не подржавамо никога ко врши криминална дела, али исто тако захтевамо да се у раду полицајаца поштују правила за реализацију полицијских послова у којима је јасно назначено да није дозвољено угрожавати животе грађана и деце. Униформа каква год даје не сме бити покриће за криминална дела оних који је носе", истиче се у саопштењу. 
    
Примjена ватреног оружја је, како напомињу, данас могла довести до страдања недужних људи, јер је употребљено ватрено оружје у сред дана, када се на тротоарима налазило десетине грађана који су изашли у шетњу са својом дјецом. 
    
"Данашња пуцњава је уједно пример бахатог понашања Куртијеве полиције на северу Косова и Метохије који мора бити осуђен како од стране полицијског инспектората тако и од међународних представника. Хапшење извршиоца кривичног дела не може бити оправдање за угрожавање живота грађана и њихове деце, и то мора наићи на јасну осуду. Полицајци морају бити пример поштовања закона, а не умишљени шерифи из каубојских филмова", закључује се у саопштењу Српске листе. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана