Српска листа: Против српског народа и Српске листе води се хладни рат месецима уназад

Танјуг
Српска листа: Против српског народа и Српске листе води се хладни рат месецима уназад

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Српска листа (СЛ) саопштила је вечерас да се против српског народа и те странке која је, како се наводи, стожер око кога се и у овим тешким временима окупља српски народ, ''води хладни рат'' на свим пољима мјесецима уназад.

''Наше руководство, као и сав српски народ, осим што је под снажним притиском антисрпског режима Аљбина Куртија и његових служби, ових дана је посебно изложено и нападима квази опозиције из Београда која је алат у рукама Аљбина Куртија'', наводи се у саопштењу.

Криминализација Српске листе мјесецима уназад и српског народа на сјеверу Косова и Метохије коју су паралелно водили, како наводе из СЛ,

''Аљбин Курти и лешинари попут Борка Стефановића, Вука Јеремића и њихових сатрапа за резултат има шест неоснованих хапшења српских домаћина и патриота, упуцавање и пребијање Срба и наше деце, јер су алиби за прогон Срба Куртију дали баш набројани квази опозиционари у Београду''.

''Исти они који данас нападају Српску листу и лажу како руководство Српске листе није на Косову и Метохији имају за циљ разбијање јединства нашег народа. Ми се добро знамо и сваки грађанин зна да су на протестима свакога дана са Србима на свим мирним грађанским протестима и чланови и руководство Српске листе, који су и 29. маја били у првим редовима испред свог народа, и испред шок бомби и сузавца'', наводе из Срспке листе.

Ови лажни опозиционари су, како се додаје у саопштењу, за Аљбина Куртија који прогони српски народ имали само ријечи хвале, а он за њих ''црвени тепих и отворене прелазе да могу да дођу и стварају поделе међу грађанима, и српског народа су се сетили тек након двадесет дана протеста''.

''У овим тешким временима браћо и сестре морамо више него икад да збијемо редове и никада не изгубимо из вида да против себе имамо један антисрпски режим коме смета све што је српско, и који за циљ има прогон свих Срба без обзира на политичко опредељења, име, презиме или неку другу разлику међу нама'', наводе из СЛ.

Тај режим у томе, како додају, има подршку и људи попут Борка Стефановића и Вука Јеремића, који у овим тешким тренуцима желе да, како наводе из СЛ, на леђа напаћеног и херојског српског народа ставе још који тег.

На нама је да све те намјере прозремо и одбацимо, посвеће и борби за наш опстанак, ослобађање наше неосновано ухапшене браће и наших општина које су запоселе Куртијеве параполицијске јединице.

И ово ће се једном јуче звати, а као и претходних 24 година и сутра ће ово бити наше општине, наши домови, наша села и градови. Свих нас који се искрено боримо у немогућим условима да сачувамо наш народ'', поручују из Српске листе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана