Српска листа позива сународнике на сутрашњи скуп у Сјеверној Митровици

Танјуг
Српска листа позива сународнике на сутрашњи скуп у Сјеверној Митровици

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Српска листа позвала је сународнике да се сутра окупе на великом народном скупу у Сјеверној Митровици и тако поруче Европи и свијету да је њихова једина држава Србија.

Из Српске листе наводе да ће скуп бити одржан сутра у 12.00 часова испред споменика цару Лазару у Сјеверној Митровици.

Сваки Србин који дође, како је најављено, имаће и српску тробојку.

“Браћо и сестре, окупимо се сутра сви на свеопштем народном скупу у Косовској Митровици у 12.00 часова испред споменика цару Лазару, одакле ћемо јединствено и сложно поручити Европи и свету да је наша једина држава Србија и председник Александар Вучић! Покажимо колико волимо Србију. Заставе на прозоре”, објавила је Српска листа.

Очекује се да ће на скупу учествовати Срби из све четири општине са сјевера Косова - Лепосавића, Звечана, Косовске Митровице и Зубиног потока.

Из Организационог одбора Срни је речено да ће се народу сутра обратити предсједник и потпредсједник Српске листе Гран Ракић и Игор Симић, градоначелници све четири општине, као и представници студената и народа.

Предсједник Српске листе Горан Ракић изјавио је данас да је на састанку политичких и институционалних представника Срба одлучено да Срби напусте све политичке институције - скупштину, владу и четири општине, али и правосудне органе, полицију и администрацију на Косову.

Он је на конференцији за новинаре рекао да ће те одлуке бити на снази док Приштина не почне да поштује споразуме и право, док не повуче одлуку о таблицама и формира заједници српских општина у складу са Првим споразумом и свим другим споразумима који су по овом питању закључени у оквиру Дијалога, а на основама рада Управљачког тима за израду Нацрта Статута заједнице српских општина.

Градоначелник Сјеверне Митровице Милан Радојевић рекао је јуче да ће Срби на скупу показати национално јединство, приврженост јединој држави Србији, и захвалност преговарачком тиму и предсједнику Србије који је у свакодневном контакту са представницима Срба на Космету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана