Српска листа подржала велики протестни скуп у Косовској Митровици

Срна
Foto: Косово онлајн

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Српска листа подржала је мирни протестни скуп у Косовској Митровици, који је за понеђељак, 12. фебруара, најавило Удружење уједињених пензионера због одлуке Приштине да укине динар и платни промет, те позвало Србе да се окупе у што већем броју.

Из Српске листе истичу да ће Срби протестовати и због хапшења невиних суграђана, милитаризације сјевера покрајине, па све до бруталног упада косовских специјалаца у просторије српских институција, од привремених органа па до амбулатни, поште и просторија невладиних организација.

“Од изузетног је значаја да својим присуством у великом броју покажемо Приштини да се противимо овим антисрпским одлукама и да желимо да у миру останемо да живимо на својим вековним огњиштима”, поручују из Српске листе.

Срби са Косова и Метохије најављују за понеђељак, 12. фебруара, у Косовској Митровици велики протестни скуп с циљем скретања пажње свијету и међународној заједници на свој обесправљен положај, посебно због одлуке Приштине и Аљбина Куртија о укидању динара којом им се угрожава останак и опстанак на њиховим огњиштима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана