Српска листа: Одлука Приштине о укидању употребе динара је одлука о протјеривању Срба

Танјуг
Foto: Косово онлајн

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Српска листа оцијенила је данас да је одлука режима Аљбина Куртија да од 1. фебруара укине употребу српског динара на Косову и Метохији у ствари одлука да се Срби протјерају са ових простора без употребе оружја.

Након свих облика институционалног насиља који су коришћени против српског народа од стране Куртијевог ауторитарног режима, и који није успио да протјера све Србе са Косова и Метохије, сада се одлучио да забрани динар на Косову и Метохији и на тај начин најдиректније угрози физички опстанак српског народа, наводи се у саопштењу.

 Ако се има на уму да десетине хиљада Срба живи и опстаје на Космету и да све српске институције функционишу захваљујући финансијским давањима наше државе Србије онда се може замислити шта би се десило са нашим народом ако би се динар укинуо, дакле Курти би да укине живот Срба на Косову и Метохији, додаје Српска листа.

 Имајући у виду колико је опасна ова одлука, њена примјена би, како се упозорава, изазвала класично етничко чишћења Срба и неалбанаца са ових простора.

 "Ово мора бити аларм међународним представницима да најхитније реагују и зауставе Куртијево лудило пре него буде прекасно. Није време за анемичне поруке које се у Приштини схватају као сагласност, већ за одлучну реакцију која ће заштити српски народ од овог зулума", закључује се у саопштењу Српске листе.

 


 
 
 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана