Српска листа неће учествовати на ванредним изборима

Срна
Српска листа неће учествовати на ванредним изборима

БЕОГРАД- Српска листа саопштила је да 18. децембра неће учествовати на ванредним изборима за градоначелнике Сјеверне Митровице, Зубиног Потока, Лепосавића и Звечана, које су расписале власти самопроглашеног Косова.

"Имајући у виду одлуку Приштине о одржавању ванредних локалних избора на северу Косова и Метохије желимо да обавестимо јавност да Српска листа неће учествовати на овим изборима, као ни грађани који подржавају нашу странку, а којих је вишеод 95 одсто на овим просторима", наводи се у сапштењу Српске листе.

Предсједник самопроглашеног Косова Вјоса Османи саопштила је синоћ да је након завршетка консултација са политичким партијама и Централном изборном комисијом одредила 18. децембар као датум ванредних избора за градоначелнике Сјеверне Митровице, Зубиног Потока, Лепосавића и Звечана.

Градоначелници сјеверних косовских општина са већинских српским становништвом поднијели су оставке због одбијања Приштине да одгоди одлуку о пререгистарцији возила и неспровођења Бриселског споразума о формирању заједнице српских општина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана