Српска Листа: Напад на "Ниш експес" једна од највећих мрља на образу међународне заједнице

Танјуг

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Српска листа (СЛ) подсјетила је данас међународну заједницу да ни 22 године након напада на аутобус "Ниш експес" у селу Ливадице код Подујева нису кажњени починиоци тог злочина у којем је страдало 12 Срба, међу којима и двогодишњи Данило Цокић.

У саопштењу се истиче да је овај злочин је "једна од највећих мрља на образу међународне заједнице", прије свега јер није била у стању да заштити животе Срба који су само хтели да обиђу гробове својих најмилијих, а други пут "када су волшебно ослободили оне за које су постојали материјални докази да су учествовали у извршењу овог монструозног злочина, па чак и обуставили даљу истрагу овог случаја".

"Иако смо свесни зида ћутања када су у питању злочини над Србима, и данас позивамо одговорне да наставе истрагу, пронађу и казне одговорне за овај, али и за злочине у Старом Грацку, на реци Бистрици  као и оне који су планирали и реализовали мартовски погром 2004. године", поручила је СЛ. 

У саопштењу се примјећује да ни данас, као ни годинама уназад, на обилјежавању страдања српског народа нема представнима међународне заједнице, нити амбасадора у Приштини, "који су често присутни на местима страдања других народа". 

"Као да су Срби били и остали легитимна мета, да за српске жртве нико од њих не мари. Наша обавеза је да никада не престанемо да тражимо да се одговорни казне, да не дозволимо да српске жртве прекрије вео заборава, и да не дамо злочинцима да у тишини наставе као да ништа нису урадили", истиче СЛ.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана