Српска листа: Куртијеви специјалци поново ушли у просторије Канцеларије за КиМ

Танјуг
Српска листа: Куртијеви специјалци поново ушли у просторије Канцеларије за КиМ

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Српска листа обавијестила је данас међународну заједницу да су представници “Куртијевог градоначелника“ поново ушли у зграду у којој се налазе просторије Канцеларије за Косово и Метохију, Службе Дирекције Фонда за пензијско и инвалидско осигурање, Косовско-Митровачког управног округа и Центра за социјални рад Вучитрн у насељу Бошњачка махала, у Косовској Митровици.

Том приликом запослени су обавијештени да морају да напусте своја радна мјеста и иселе се из зграде у року од три дана, наводи се у саопштењу Српске листе.

-На позив међународне заједнице да нелегитимни градоначелници раде са алтернативних локација они су отишли корак даље и желе да одузму и наше просторије, па у том поступку своју осионост и демонстрирање силе показују тако што не поштују сопствене законе и правила те документ достављају на албанском језику - наводи се у саопштењу.

Истовремено, Српска листа је упитала међународне представнике „да ли се на овај начин поштује њихов позив да нелегитимни градоначелници раде само административне послове и не доносе политичке одлуке против грађана наших општина“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана