Српска листа: Куртијева власт одузела имовину од дјеце Србина Милана Радоичића

Срна
Српска листа: Куртијева власт одузела имовину од дјеце Србина Милана Радоичића

БЕОГРАД - У Косовској Митровици је данас, на основу наредбе Аљбина Куртија, са циљем додатне ескалације, противправно и неосновано одузет дом и кров над главом од дјеце Милана Радоичића, са циљем да се и они протјерају и иселе са Косова и Метохије, али и да се сви Срби застраше и да им се пошаље порука да им овде нема мјеста, саопштила је Српска листа.

У саопштењу поводом одузимања имовине од породице бившег потпредсједника Српске листе Милана Радоичића, наводи се да премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти има за циљ да протјера Радоичићеву породицу, додатно застраши српски народ и пошаље им поруку да за њих нема мјеста на Косову.

“Тамо где су ови честити дечаци одрастали и ишли у школу са својим вршњацима, планирали будућност и имали снове, сада Куртијеви специјалци са дугим цевима без икаквог основа упадају и отимају њихов дом”, наводи се у саопштењу.

Српска листа оцјењује да је ријеч о класично етнички мотивисаном прогону малољетника само зато што су ђеца Србина који не пристаје на “Куртијев зулум”, а то је, како додају, уједно наставак исељавања Срба са Косова под притиском режима у Приштини уз благонаклон став неких међународних представника.

Ова странка истиче да је угњетавање малољетне ђеце на тлу Европе у 21. вијеку најбољи доказ антисрпске политике режима у Приштини, који чини све да Срби нестану са својих вјековних огњишта, да свако ко “има кичму” и ко “не сагиње главу” пред Куртијем буде протјеран са ових простора.

У тој намјери, како се истиче у саопштењу, нису поштеђена чак ни ђеца.

Српске листа наводи да у име читавог српског народа пита се да ли је притисак на исељавање Срба и српске ђеце постала нормална ствар и европска вриједност 21. вијека

“Да ли је кривица сваког од нас зато што је Србин, а то сасвим довољан основ за угњетавање и протеривање са ових простора Да ли су међународни представници свесни да су ћутањем постали очигледни саучесници у протеривању Срба”, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана