Српска листа: Курти показао своје право лице изјавом како би радо гласао за стварање Велике Албаније

Тањуг
Српска листа: Курти показао своје право лице изјавом како би радо гласао за стварање Велике Албаније

БЕОГРАД - Српска листа саопштила је вечерас да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, изјавом како би радо гласао за стварање Велике Албаније, показао своје право лице, које је, како оцjењују из Српска листа, неуспјешно скривао све ово вријеме, и које су неки западни политичари занемаривали.

Онај исти Аљбин Курти који је говорио против Заједнице српских општина као “моноетничке заједнице” сада говори о Великој Албанији, која не би била ништа друго него једнонационална творевима, наводи се у саопштењу Српска листа .

''Да ли су ово европске вредности, тако што се од највиших косовских представника позива на стварање творевине која је последњи пут постојала само за време фашистичке окупације ових простора. Питамо се шта још треба да се деси па да Европска унија, али и истакнуте земље западне Европе реагују на овакве антиевропске изјаве којима се најдиректније угрожава мир и спокојство грађана'', наводе из Српске листе.

Српска листа, како се додаје, најоштрије осуђује ове ирационалне изјаве које изазивају осјећај несигурности код грађана и које им потврђују да се на челу владе у Приштини налази крајње неодговорна особа која није свјесна ни своје одговорности ни ситуације на Западном Балкану.

Курти је у интервјуу за швајцарски онлајн магазин “Монокл” изјавио је да би у будућности гласао за уједињење са Албанијом, али само ако би се такав референдум спровео мирно и демократски, пренијела је приштинска “Газета Експрес”.

Курти је рекао и да је Косово прогласило независност од Србије, а не од Албаније.

“У будућности, ако би се то представило као демократски референдум, гласао бих за то, али понављам, само ако је спроведено на миран и демократски начин”, рекао је Курти на питање како би гласао на референдуму о уједињењу са Албанијом.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана