Српска листа: Ховенијер има потребу да се додворава јавности у Приштини

Танјуг
Српска листа: Ховенијер има потребу да се додворава јавности у Приштини

КОСОВСКА МИТРОВИЦА- Српска листа (СЛ) оцјенила је синоћ, поводом изјава амбасадора САД у Приштини Џефрија Ховенијера, да се стиче утисак да је он послије посете делегације СЛ Вашингтону имао потребу ''да се додворава јавности у Приштини''.

''Анализирајући изјаву амбасадора САД у Приштини Ховенијера стиче се утисак да је након посјете делегације Српске листе Вашингтону имао потребу да се додворава јавности у Приштини, што ми никако не можемо да разумемо'', наводи се у саопштењу СЛ.

Представници Српске листе где год били, и са ким год се састали, како се наглашава у саопштењу, увек ће заступати интересе српског народа, јер је то њихова дужност према грађанима који подржавају ту странку.

''Исто тако желимо да нагласимо да су о нашој политици увек одлучивали органи Српске листе поштујући интересе наших грађана, а не по диктату било кога, и да ће тако бити и даље. Како у Вашингтону, тако и у Приштини, било ком граду на свету или испред општинских зграда са својим грађанима мирно и демократски, увек ћемо се борити за права српског народа, на њихов опстанак и останак на својим вековним огњиштима'', додају из Српске листе. 

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић поручио је претходно синоћ амбасадору Ховенијеру да Србија добро зна где су границе на КиМ и да су то границе Србије у складу са Повељом Уједињених нација и Резолуцијом 1244.

Петковић је, након што је Ховенијер рекао да је тзв. Косово за САД "суверена, независна и демократска држава" и да је његова граница северно од Косовске Митровице, а да је Српска листа "опозициона странка на Косову", нагласио да је Српска листа избор и глас српског народа "која брани националне интересе свог народа на КиМ, а не страних амбасада".

Ховенијер је претходно, говорећи о састанку представника Српске листе са специјалним изаслаником САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром, рекао да САД очекују да Српска листа учествује на изборима на КиМ, а Српску листу назвао "опозиционом политичком партијом на Косову".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана