Српска Црња скрхана болом: Преминуо момак кога је запалила мајка

ГС
Српска Црња скрхана болом: Преминуо момак кога је запалила мајка

СРПСКА ЦРЊА - Двадесетшестогодишњи Александар Томин из Српске Црње кога је наводно запалила мајка Смиља М. (44) преминуо је рано јутрос у Клиничком центру Војводине у Новом Саду након седам дана мукотрпне борбе за живот, незванично сазнаје „Блиц“ .

Он је подлегао ранама које је задобио када га наводно мајка полила бензином и запалила у кући свог емотивног партнера Љ. Ш. (58), гдје је том приликом задобио опекотине на преко 50 одсто тијела.

Смиљи М. одређен је притвор након саслушања у Основном јавном тужилаштву у Кикинди где је, како незванично сазнајемо, осумњичена изјавила да она то није урадила већ да се повређени младић сам полио бензином.

Информацију да је Александар преминуо стигла је и из породице несрећног момка гдје су кроз сузе рекли да су у шоку и да не могу да причају.

Сумњива одбрана Смиље пред тужиоцем

Како незвнанично сазнајемо, Смиља је пред тужиоцем рекла да није запалила свог сина а њен емотивни партнер изјавио је да се не сјећа инцидента па му није одређен притвор.

– Она је рекла да се он сам запалио. Док се не утврде све околности, не може се тврдити да је мајка полила сина и запалила га. Истрага ће показати праву истину, уколико Смиља М. не призна злочин раније или када оштећени Александар Т. буде могао да исприча шта се догодило у тој кући – објашњава извор упознат са током истраге.

Мјештани овог насеља у Банату наводе да је Смиља у Српској Црњи позната по насиљу и више пута је хапшена.

– Верујте да она има читав досије у полицији, на свака два дана долазе овде због ње. Она јесте мајка осморо дјеце, али из више ванбрачних заједница. Отац Александра Т., Раде, је из љубави према њој прихватио сву децу код себе иако већини не дође ништа. Смиљина мајка је била иста таква, изродила је много дјеце и све их оставила – каже мјештанка овог насеља.

Тешко повриједила дечка

Мјештани наводе и да је Смиља М. у кућном затвору због наношења тешких тјелесних повреда свом бившем емотивном партнеру.

– Јела издржава казну кућног затвора без електронског надзора због наношење тешких повреда. Она је порочна, склона алкохолу па је у растројству емотивног партнера гадно повриједила, али је добила кућни затвор. Ми се по Црњи питамо шта још треба да се деси да она заврши у правом затвору. Ево можда ће и син да подлегне повредама – пита се комшија поред куће гдје се све одиграло.

Смиља већ покушала да запали Александра и млађег сина

Смиља је прије око два мјесеца покушала да запали двојицу својих синова.

– Александар и млађи С. Т. (14) су јој дошли у посјету, а она је била у алкохолисаном стању. Дјечаци су успјели да побјегну и пријавили су полицији, гдје постоји службена биљешка о том инциденту, а случај је пријављен и надлежном тужилаштву у Кикинди. Требало је још тада да је из кућног премјесте у прави затвор, можда би ова несрећа била избјегнута – испричала је Смиљина рођака.

Раде Т. отац преминулог Александра рекао је након инцидента да су се Александар и Смиља свађали и да је он знао да јој пребаци понекад то што је оставила осморо деце.

– Знао је он да јој пребаци зато што нас је оставила, али су њој врата моје куће увек била отворена. Не постоји разлог због кога би она могла да уради овако нешто. Одвела га је онако испеченог са љубавником до Дома здравља и оставила га јадника тамо самог, и вратила се кући да пије и пуши. Ни да пита да ли је жив, а на њене очи је горио и вриштао – рекао је потресени човјек.

Он истиче да се борио за дјецу сам, да је ишао по судовима и Центру за социјални рад и молио само да их не раздвајају и да остану код њега.

– Ми смо скромна породица, ишао сам и у Центар за социјални рад да молим за помоћ, али они су ме отјерали. Хтјели су да ми дјецу одузму, већ сам стар и мој радни вијек је прошао. Ово је превелика туга, више не знам шта ћу са собом – рекао је он.

 

Терети се за насиље у породици

 

Подсјетимо, полиција у Српској Црњи ухапсила је Смиљу М. по налогу Основног јавног тужилаштва у Кикинди због постојања основа сумње да је извршила кривично дјело насиље у породици.

– Она се сумњичи да је, 1. децембра око 19 часова, у породичној кући у Српској Црњи, послије свађе, полила свог двадесетшестогодишњег сина запаљивом течношћу након чега се, из за сада неутврђених разлога, одјећа на младићу запалила. Код младића су констатоване тешке тјелесне повреде у Ургентном центру зрењанинске болнице, након чега је пребачен у Клинику за пластичну хирургију у Новом Саду – саопштила је раније полиција.

Смиљи М. је након саслушања одређен притвор у трајању од 30 дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана