Сремска Митровица: Завршена обдукција, познат узрок смрти бебе

ГС
Сремска Митровица: Завршена обдукција, познат узрок смрти бебе

Обдукција бебе Елене, чија мајка Марица Михајловић оптужила доктора М. М. из Сремске Митровице за акушерско насиље, завршена је, а Марица Михајловић је са супругом преузела налаз и рекла да је смрт наступила због насилног порођаја.

"Преузели смо налазе обдукције, смрт бебе је наступила због насилног порођаја, Елени је нагњечена и глава", открила је Марица.

У извјештају педијатара Клинике за педијатрију Института за здравствену заштиту дјеце и омладине Војводине се наводи да је смрт дјевојчице наступила у 4.38, описује се цијели ток догађаја, а закључак судских обдуцената преносимо у цјелости:

"На основу клиничког тока и приспелог обдукционог налаза мишљења смо да је до неповољног исхода дошло услед тешке перинаталне асфиксије плода и масивне аспирације меконијума, те последичног настанка билатералног пнеумоторакса, те билатералне супрареналне хеморагије. Верификовано је и присуство субгалеалног хематома."

Марица Михајловић открила је и да њихова породица треба да контактира са адвокатом, те да неће стати док се не истјера правда и доктор М.М. буде кажњен.

"Волела бих да се све ово реши што пре, треба и да контактирамо адвоката, нећемо стати док се доктор не казни", рекла је.

Подсјетимо, након исповјести Марице Михајловић и Јелене Ивковић, које су храбро подијелиле своја искуства о акушерском насиљу, јавност у Србији сада све више поставља питања о стању у порођајним салама. Овај озбиљан проблем привукао је пажњу не само грађана већ и надлежних институција, а број оптужби за непримјерено понашање медицинског особља у порођајним салама биљежи забрињавајући пораст.

Случај доктора из Сремске Митровице, чије поступке је истраживала инспекција Министарства здравља налази се у фокусу јавности, пише Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана