Сребро и бронза за српске возаче у дисциплини "војни рели"

Срна
Сребро и бронза за српске возаче у дисциплини "војни рели"

БЕОГРАД - Возачи Војске Србије освојили су сребрну и бронзану медаљу на такмичењу "Војни рели", једној од 34 дисциплине Међународних војних игара, која се одржава у Кизилу на далеком истоку Русије.

У индивидуалним тркама, у категорији возила "урал" шест пута шест, сребрну медаљу освојила је посада у којој су били водник Милош Четровић и десетар Иван Милошевић, а бронзу у категорији "камаз" четири пута четири тим у саставу заставник Мирослав Љиљак и млађи водник Горан Станковић.

Након индивидуалних трка, возаче Војске Србије очекују надметања у трци са бојевим гађањем и на крају екипној трци.

Све трке изводе се у различитим теренским условима, а такмичари тек пред старт добијају податке о маршути учитане у навигационе уређаје, преко којих судије прате детаље трке и брзину кретања возила.

За медаље у дисциплини "Војни рели", осим екипе Војске Србије, такмиче се екипе оружаних снага Израела, Монголије, Кине, Бјелорусије, Узбекистана и Русије.

На престижном такмичењу Међународне војне игре, ове године учествују екипе из 42 земље, а припадници Војске Србије, такмиче се још у дисциплинама "Чувар реда", "Тенковски биатлон", "Снајперска граница" и "Армија културе".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана