Срђан Ного оптужен због ометања гласања на референдуму

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Прво основно јавно тужилаштво у Београду поднијело је данас суду оптужни предлог против бившсег посланика Двери и адвоката Срђана Нога, којим га терети због ометања гласања на референдуму 16. јануара ове године.

У оптужном приједлогу тужилаштво није прецизирало коју казну тражи, већ је предложило суду да због кривичног дјела - спрјечавање одржавања гласања, након суђења, окривљеног огласи кривим и осуди по закону.

Ногу је стављено на терет да је током спровођења референдума у недељу 16. јануара, на бирачком месту бр. 35 у Месној заједници Дедиње разбио гласачку кутију у коју је претходно бацио свој гласачки листић, што је узроковало прекид гласања на том бирачком мјесту, саопштило је тужилаштво.

Током доказног поступка, тужилаштво је након саслушања Нога испитало свједоке који су присуствовали том догађају, прибавило ЦД са видео записом, као и записник о раду Бирачког одбора на бирачком мјесту број 35 у Београду, у Булевару кнеза Александра Карадордевића бр. 29.

Ного је био ухапшен истог дана, а два дана касније пуштен да се брани са слободе, пошто је Први основни суд одбио да му одреди притвор. На саслушању у тужилаштву негирао је кривично дјело и тврдио да су његове радње биле "чист политички перформас".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана