Срђан Ђоковић: Ми смо мали дио свијета, али поносан

ГС
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Испред Скупштине Србије у Београду и четврти дан одржан је скуп подршке најбољем српском и свјетском тенисеру Новаку Ђоковићу, којег аустралијске власти држе као заточеника у имиграционом хотелу.

Окупљеним грађанима, који желе да подрже Новака и покажу му да није сам у борби која му тек предстоји, обратили су се Новакови мајка Дијана, отац Срђан и брат Ђорђе.

Срђан је подсјетио да је Новак девет пута освојио Аустралијан опен, а да Аустралија нема никакво поштовање према њему.

"То се дешава јер смо ми само мали део света, али поносни смо. Не могу нас сломити. Новак је персонификација слободе, свега људског што један човек садржи у себи. Срам их било! Не народ, већ политичаре", рекао је он.

Поводом порука аустралијских власти да могу поново да ухапсе Новака, и у случају да га суд ослободи, Срђан је рекао да породицу не занимају борбе између федералне и покрајинске владе и тамошњег тениског савеза, пренијели су београдски медији.

"Да ли смо ми животиње? Шта смо ми? Па ми смо људи", рекао је Срђан.

Новакова мајка Дијана навела је да јој је Новак рекао да има само ручак и вечеру, а нема доручак, преносе Независне.

"То нису људски и хумани услови. То ми је Новак лично рекао. Тамо нису услови ни за затвор. Урадио је све по правилима. Они су га затворили, не дају му чак ни доручак, има ручак и вечеру. Нема ни прозор нормалан, да гледа на парк, него гледа у зид", истакла је она.

Нјегов брат Ђорђе рекао је да се породица нада да ће Новак изаћи као слободан човјек и да вјерује у независно судство у Мелбурну. Новака Ђоковића ноћас око поноћи по нашем времену, очекује суђење у федералном суду државе Викторија када ће бити познато да ли ће му бити омогућен останак у тој држави и самим тим учешће на Аустралијан опену /17. - 30. јануар/.

Новак је задржан у имиграционом притвору и одбијена му је већ раније одобрена виза за улазак, јер наводно није испунио епидемиолошке услове.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана