Србину из Вучитрна суд у Приштини повећао затворску казну

Срна
Србину из Вучитрна суд у Приштини повећао затворску казну

ПРИШТИНА - Србину Зорану Вукотићу из Вучитрна апелациони суд привремених институција у Приштини повећао је затворску казну са 10 година на 13 година, рекао је Срни његов адвокат Небојша Влајић.

Вукотић је ухапшен у Црној Гори 2016. године, на основу црвене Интерполове потјернице, расписане на захтјев Унмика због сумње да је у Вучитрну у вријеме сукоба на Косову и Метохији убио тројицу Албанаца.

Влајић је навео да је Суд дјелимично усвојио жалбу специјалног тужилаштва због чега је преиначио првостепену пресуду, а истовремено је одбацио жалбу одбране као неосновану.

- Пресуда Апелационог суда је неправедна и њом је на више начина повређено право окривљеног на правично сужење - рекао је Влајић и најавио жалбу уставном суду самопроглашеног Косова.

Влајић је истакао да је пресуда Вукотићу још једна потврда дуплих стандарда који се примјењују у правосуђу када су у питању Срби.

Вукотић је пресудом Основног суда у Приштини од 11. новембра 2022. године осуђен за наводно почињено кривично дјело ратни злочин против цивилног становништва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана