Србин ухапшен у Мађарској због наводних злочина на Кoсову и Метохији

Танјуг
Србин ухапшен у Мађарској због наводних злочина на Кoсову и Метохији

БУДИМПЕШТА- Суд у Будимпешти издао је привремени налог за изручење држављанина Србије који је ухапшен у Мађарској по међународној потјерници под сумњом да је учествовао у злочинима над цивилима на КиМ 1999. године, пренијела је мађарска агенција МТИ.

Он се терети за наводни ратни злочин над Албанцима почињен у насељу Кристал у Пећи прије 23 године, пренијели су Индексонлајн и други приштински медији позивајући се на поједине мађарске портале.

На захтјев приштинског суда, шеф УНМИК-а је, како наводи МТИ, расписао међународну потјерницу у септембру 2021. године због кривичног дјела ратног злочина против цивилног становништва а у вези са смрћу 33 косовских Албанаца 1999. године.

Оптужени је одбио изручење, преноси мађарска агенција уз напомену да је максимална казна коју може да добије доживотни затвор.

У саопштењу главног тужилаштва Будимпеште наводи се да ће мађарски суд испитати процес изручења и да ће тужилаштво преко мађарског Министарства правде контактирати приштинске правосудне органе, преноси Косово онлајн.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана