“Пинк пантер” ухапшен у Грчкој: Србин пао због пљачке 24 “Ролекса”

ГС
“Пинк пантер” ухапшен у Грчкој: Србин пао због пљачке 24 “Ролекса”

Србин (47) припадник криминалне банде “Пинк пантери”, ухапшен је у Грчкој због сумње да је у августу 2021. године учествовао у спектакуларној пљачки златаре у центру Атине, када су украдена 24 сата “Ролекс”, вриједна више од 135.000 евра.

Према писању Грчког портала “My news” инспектори криминалистичке полиције, који су радили на овом случају, идентификовали су, а затим и ухапсили двојицу осумњичених, међу којима је Србин, због сумње да су као припадници “Пинк пантера” учествовали у крађи сатова.

- У пљачки која се догодила у августу 2021. године, у златари, у Улици Колокотрони у једном од најелитнијих квартова Атине, лопови су успjели да украду најмање 24 сата “Ролекс”, вриједних више од 135.000 евра - наводи се у тексту.

У тексту се додаје да је до сада за ту пљачку идентификовано пет особа, међу којима су четири Србина и један Грк, и да су сви били припадници злогласне банде “Пинк Пантери”.

- Полиција је приликом истраге утврдила да су сви ухапшени били припадници одређених криминалних организација из земаља са простора Балканског полуострва, међу којима истакнуто мјесто има позната пљачкашка банда “Пинк Пантери”. Чланови ове криминалне организације пљачкају најчешће златаре и јувелирнице и то методом “разбиј и зграби” - пише у тексту.

Име добили по истоименом филму

Како су српски медији раније пренијели четворица Срба, наводни чланови “Пинк Пантера” и један Грк осумњичени су да су наоружани калашњиковима успјели да опљачкају златару у Атини и украду 24 “Ролекса” вриједна 135.000 евра.

- Члан банде је био мушкарац С.П. (63) који се претварао да је муштерија како би помогао својим саучесницима да провале у продавницу - писали су медији у Грчкој.

Подсјетимо, међународној криминалној групи која се бави крађом накита, Интерпол је додијелио име “Пинк пантер” по истоименом филму. Чине је крадљивци са Балкана, углавном из Србије и Црне Горе. На себе су први пут привукли пажњу 1993. када су у Лондону извршили пљачку дијаманата вриједну 500 хиљада долара.

Током протекле године припадници озлоглашене банде „Пинк пантери”, која је позната по спектакуларним пљачкама златара, у више наврата заузимали су насловне стране у медијима. Ипак, за разлику од ранијих година, то је било мање по спектакуларним пљачкама и крађама широм Европе, а више због тога што је полиција коначно успјела да им, макар једним дијелом, стане на пут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана