Србин из Гораждевца пуштен из притвора

Срна
Србин из Гораждевца пуштен из притвора

БЕОГРАД - Србин Лука Златичанин из Гораждевца пуштен је на слободу јер му је истекао притвор од 48 часова који му је одређен након хапшења зато што је пјевао пјесме чијим је садржајем, наводно, изазивао раздор и нетрпељивости на вјерској и националној основи.

Правни заступник Луке Златичанина, адвокат Богдан Лазић рекао је за РТС да тужилац није тражио даљи притвор и да је случај уведен у редован поступак, те да остаје на тужиоцу да ли ће подизати оптужницу или не.

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију саопштила је јуче да је Лука Златичанин /45/ из Гораждевца приведен због пјевања пјесама и то скоро седмицу дана послије наводног "ремећења јавног реда и мира", те да је пребачен у полицијску станицу у Дечанима и да му је одређено задржавање од 48 часова, а да му је Канцеларија обезбиједила адвоката.

Из Канцеларије је оцијењено да је привођење због пјевања пјесама огледало антисрпске хистерије и мржње режима премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија.

"Уместо да се приводе и процесуирају они који су мучки побили српску децу на Бистрици, приведен је Србин из Гораждевца и то због наводног ремећења јавног реда и мира. Посебно је индикативно да је Златичанин приведен скоро недељу дана након наводног дела, што указује на монтирани прогон и етничку позадину овог случаја који има за циљ да узнемири и застраши Србе у Метохији", указали су из Канцеларије за Косово и Метохију.

Златичанин је отац троје дјеце, а његова породица живи деценијама у Гораждевцу и нису га напуштали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана