Србима на КиМ забрањен приступ радном мјесту

Танјуг
Србима на КиМ забрањен приступ радном мјесту

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Испред општине Косовска Митровица, у коју су припадници такозване косовске полиције у петак насилно ушли и противправно је затворили, окупили су се запослени Срби, који желе да дођу на своја радна места и да раде, али их је у томе спречила такозвана косовска полиција,јавља дописник Тањуга.

Испред општине се налазе припадници тзв. косовске полиције са полицијским џиповима.

Општина пружа бројне услуге које су од животног значаја за хиљаде Срба на северу КиМ Тзв. косовска полиција упала је у петак у зграде Привремених органа у Лепосавићу, Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку, као и у болнички круг КБЦ Косовска Митровица, зграду у којој се налазе просторије ПИО Фонда, просторије Канцеларије за КиМ, Косовско-митровачког управног округа и Центра за социјални рад.

У недељу су приштинске институције поставиле тројезичне натписе на којима су истакнута тзв. косовска обележја. На објекту у ком су се налазили ПИО фонд и Косовско-Митровачки округ залепљене су папирне табле на којима пише:

Министарство унутрашњих послова, Министарство администрације локалне самоуправе и Министарство рада и трансфера. Привремене приштинске институције су, како се може претпоставити, већ одредиле нову намену објектима које су у петак насилно затворили у све четри општине на северу Косова и Метохије.

Ову једнострану акцију Приштине осудили су мисија ЕУ у Приштини, као и амбасада САД и амбасадори Њемачке, Велике Британије и Француске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана