Србија: Због поплава и топљења снијега евакуисане 23 особе

Срна
Foto: Н1/Илустрација

БЕОГРАД - Припадници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова /МУП/ са специјалистичким тимовима за спасавање и рад на води евакуисали су 23, а у току је евакуација још једне особе угрожене изливањем водотокова због повећаних падавина и топљења снијега у Србији.

Ватрогасци-спасиоци су, због изливања Торинског потока, превентивно евакуисали 16 особа из села Шаиновац код Дољевца са три локације, саопштено је из МУП-а Србије.

У насељеном мјесту Кацабаћ код Бојника евакуисане су двије особе из стамбеног објекта, у насељу Придворица двије особе из возила, а још двије у Косанчићу, од којих је једна непокретна.

У селу Доњи Буниброд код Лесковца, евакуисано је једно старије лице из стамбеног објекта, а у току је евакуација старије жене на подручју села Бадњевац код Житорађе, гдје је ангажован и Специјалистички тим за спасавање и рад на води Сектора за ванредне ситуације.

На подручју Ниша дошло је до изливања Суводолског потока и Габровачке ријеке, док се у мјесту Левосоје код Бујановца излила ријека Слатина, па је употребом механизације вода преусмјерена и спријечено је плављење кућа.

У Новом Насељу код Бујановца, након изливања Лопардинског потока, ватрогасци-спасиоци су црпили воду из 10 породичних кућа.

Усљед обилних падавина, дошло је до изливања потока у двориштима код Житорађе и околним селима, а ватрогасне екипе прате ситуацију на том дијелу терена. Због изливања водотокова, на подручју општине Дољевац проглашена је ванредна ситуација. Ватрогасно-спасилачке екипе уз све капацитете биће и даље на терену док падавине не прођу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана