Србија: Војска помаже становништву у поплављеним општинама

Срна
Foto: mod.gov.rs

БЕОГРАД- Више од 60 припадника Трећег центра за обуку Команде за обуку Војске Србије из Лесковца и 310. инжењеријског батаљона Треће бригаде копнене војске ангажовано је у Лесковцу, Власотинцу и Житорађи на пружању помоћи становништву и отклањању посљедица поплава, уз механизацију и пумпе за испумпавање за воду, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Министар одбране Србије Небојша Стефановић посјетио је припаднике војске ангажоване на пружању помоћи у селу Турековац и насељу Богојевце и истакао да у овом тренутку нема непосредне опасности, јер су уз велики ангажман и сарадњу војници, локална самоуправа и становништво успјели да одбране ова насеља.

"Али пошто се могу очекивати даље падавине потребан је опрез. Морамо и у наредним данима пратити ситуацију и уколико буде било било каквих индиција да може доћи до новог пораста водотокова интервенисати и бити уз своје грађане“, рекао је Стефановић.

Он је навео да ће се у сарадњи са градоначелницима и предсједницима општина видјети гдје је потребно ангажовати Војску.

"Бићемо уз грађане свуда где позову", поручио је Стефановић и додао да ће у Власотинце бити послата цистерна за воду.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић истакао је да је проблематична била линија Лесковац-Власотице због тога што је важна трафо-станица била изложена великој количини воде, што је представљало опасност по живот.

Он је захвалио предсједнику Србије Александру Вучићу, Стефановићу и Војсци Србије, као и полицијским снагама, јер су брзо притекли у помоћ и онемогућили да дође до већих проблема на том простору.

Цветановић је навео да је само у селу Турековац пало више од 80 литара по метру кубном, што је огромна количина воде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана