Србија: Ухапшено 28 бивших и садашњих општинских функционера и директора

Срна
Србија: Ухапшено 28 бивших и садашњих општинских функционера и директора

БЕОГРАД - Полиција у Србији је у више градова ухапсила 28 особа осумњичених да су починили више кривичних дјела, којима су оштетили буџет за више милиона динара, а међу ухапшенима су бивши и садашњи општински функционери и директори локалних предузећа.

Они су ухапшени у акцији усмјереној на сузбијање финансијског криминала и корупције, која је спроведена на територији општина Пријепоље и Ариље, као и града Новог Пазара.

Међу ухапшенима су бивши и садашњи функционери општине Пријепоље, Ариље и града Новог Пазара, као и директори појединих јавних предузећа, а кривична пријава у редовном поступку поднесена је против три особе.

Они са терете за злоупотребу службеног положаја, трговину утицајем и злоупотребу у вези са јавним набавкама, саопштено је из МУП-а Србије.

Полиција је ухапсила помоћника градоначелника града Новог Пазара чији су иницијали Е.Ш, бившег предсједника општине Пријепоље Д.З, бившег предсједника општине Ариље М.Н, као и замјеника председника општине Ариље Б.В. те руководиоце општинске управе Ариље Г.П. и Р.Н.В.

У Новом Пазару ухапшено је и одговорно лице јавног предузећа “Завод за урбанизам” чији су иницијали С.Љ, затим одговорно лице Јавног комуналног предузећа “Градска чистоћа” Е.О. и још осам особа, због сумње у трговину утицајем, злоупотребу службеног положаја и злоупотребу у вези са јавном набавком.

Такође, ухапшени су и радник Градске управе града Новог Пазара М. Д, запослени у Културном центру тог града А. И, као и власници пет привредних друштава, док је за једну особу поднесена кривична пријава у редовном поступку.

Осумњичени се терете за злоупотребе и махинације у поступку јавних набавки.

У Пријепољу полиција је ухапсила одговорно лице вртића “Миша Цвијовић” чији су иницијали И.К, као и шесторо службеника општине Пријепоље, због постојања сумње за злоупотребу службеног положаја, помагање у злоупотреби службеног положаја, те трговину утицајем.

Кривична пријава у редовном поступку биће поднесена и против одговорног лица Туристичке организације Пријепоље.

У Ариљу су ухапшени функционери Мјесне заједнице Крушчица Т.К, функционер ФК “Будућност” из Ариља М.С, бивша радница општине Ариље, као и власници два привредна друштва са територије општине Ариље, због сумње у злоупотребу службеног положаја.

Полиција ће и против бившег предсједника општине Ариље З.Т. поднијети кривичну пријаву у редовном поступку.

Они се терете за злоупотребе и махинације у поступку јавних набавки.

Осумњичени ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву.

Ову акцију је похвалио министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин који је одржао колегијум са начелницима Управе криминалистичке полиције на којем су дефинисани приоритети у раду, са акцентом на на борби против организованог криминала, посебно нелегалне трговине наркотицима. /крај/вш/да
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана