Србија у вријеме свјетског безнађа и хистерије доводи инвеститоре

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је поводом завршетка прве фазе радова на изградњи нове фабрике турске компаније "Еренли" у Лесковцу да је важно да Србија у вријеме безнађа и опште хистерије у свијету успијева да доведе инвеститоре и да очува мир и стабилност.

Вучић је рекао да се постојећи свијет руши пред нашим очима, да је раст цијене енергената на историјском нивоу, али да Србија наставља да се гради и напредује. "Води се на глобалном нивоу беспоштедна борба за ресурсе, а ми морамо да се боримо за наше људе, за наше животе и убеђен сам да ћемо успети да осигурамо безбедност", рекао је Вучић.

Он је додао да су стране инвестиције већ допринијеле да се стопа незапослености у Лесковцу значајно смањи. "Крећемо са радом од јула. Фабрика ће запошљавати 340 људи, а инвестиције ће бити настављене. Ово је трећа фабрика у низу", рекао је он. Амбасадор Турске у Београду Хами Аксој рекао је да турска улагања расту јер држава Србија нуди изузетно добре услове за улагање. "Вредност наших улагања у Србију је прије 10 годину било један милион долара, а данас је 300 милиона долара.

Политичка и економска сарадња две земље се надограђују и имамо најбоље односе до сада", рекао је он. У прву фазу фабрике у Лесковцу турска компанија "Еренли" уложила је пет милиона евра, а укупна процјењена вриједност инвестиције је 16,5 милиона евра. Компанија "Еренли" је основана је 1959. године у Измиру, а ауто-дијелове израђене од пластике и каучука извози на тржиште Италије, Њемачке, Француске, Шпаније и Ирске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана