Србија: У међународној акцији заплијењена 22 килограма хероина, седморо ухапшених

Срна
Foto: МУП Србије

БЕОГРАД- У акцији припадника Управе криминалистичке полиције МУП-а Србије, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, америчком агенцијом ДЕА и бугарском полицијом, заплијењена су 22 килограма хероина и ухапшено седам чланова организоване криминалне групе.

У овој међународној акцији, у Србији су ухапшене особе чији су иницијали М.С. из Ниша и М.Т. из Чајетине и заплијењено два килограма хероина, саопштено је из МУП-а Србије.

Истовремено су у Бугарској ухапшени држављанин Србије Ж.М. за кога се сумња да је вођа ове криминалне групе, као и бугарски држављани чији су иницијали Д. С., А. Н., Г. Х. и Н. Х., а заплијењено је 20 килограма хероина.

Ова група осумњичена је да је током прошле и ове године кријумчарила хероин из Турске који је потом продавала у Бугарској, САД и Србији.

Због сумње да су извршили кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дјела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога ухапшенима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана