Србија пред увођењем ковид пропусница

Срна
Foto: Архива

БЕОГРАД - Државни секретар Министарства здравља Србије Мирсад Ђерлек најавио је да ће Кризни штаб за борбу против вируса корона на драстичан пораст броја заражених ускоро одговорити новим мјерама, од којих су најизвјесније увођење ковид пропусница и смањење броја људи на јавним окупљањима.

"Озбиљно се размишља о ковид пропусницама и очекујем да ће о њима бити речи на следећој седници Кризног штаба, а биће редукован и број људи на окупљањима. Не бих се сложио са неким дискусијама да је то дискриминација и да одвајамо невакцинисане од вакцинисаних. Само би се тражило да се види да ли сте вакцинисани, да ли сте прележали ковид или да само пружите неки доказ да нисте заражени", рекао је Ђерлек.

Он је истакао да држава чини све да укроти епидемију, али да без подршке и сарадње грађана не може много да уради, због чега је неопходна много већа колективна одговорност, а поготово омасовљавање вакцинације, преноси РТС.

"Не можемо дозволити мање одговорним људима да продуже агонију и да вирус корона у Србији остане још неколико година. Зато позивам невакцинисане грађане да се вакцинишу и да подигнемо колективни имунитет јер нам сада треба 80 одсто вакцинисаних", поручио је Ђерлек.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана