Србија постаје дио Рафал клуба – уговор са Француском потписан

ГС
Србија постаје дио Рафал клуба – уговор са Француском потписан

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић оцијенио је вечерас да је за Србију велика вијест куповина 12 француских вишенамјенских авиона „Рафал“ и навео је да је уговор који је потписан са француским произвођачем, а који укључује комплетан помоћни логистички пакет, резервне моторе и друге дијелове, вриједан 2,7 милијарди евра.

- 12 потпуно нових авиона биће у власништву Републике Србије. То је за нас огромна вијест. То ће допринијети значајном повећању оперативних способности наше армије, потпуно другачији приступ. И ми смо срећни што постајемо дио Рафал клуба и хвала предсједнику Француске (Емануелу Макрону) што је донио такву одлуку, што нам је омогућио да купимо нове Рафале, рекао је Вучић у обраћању у Палати Србије, након размјене потписаних уговора између Србије и Француске, у оквиру које је размјењен и уговор о набавци Рафала.

Оцијенио је да преговори нису били лаки и навео да је срећан што је уговор вечерас потписан, као и да вјерује у добру сарадњу војски Србије и Француске у будућности.

- Ово је нешто што је на комерцијалном нивоу добро урађено и желим да вам кажем да ћемо у 2024. и 2025. ми уплатити, унапријед кажем, по 15 одсто из буџета. Дакле нашег новца, по 421 милион евра. При томе нећемо повећати удјел јавног дуга у БДП Србије, потпуно контролишемо дефиците, ни на који начин нећемо угрозити јавне финансије Србије. То довољно говори у колико добром стању се налазимо, закључио је Вучић, јавља Танјуг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана