Србија послала у Грчку 30 ватрогасаца-спасилаца

Срна
Србија послала у Грчку 30 ватрогасаца-спасилаца

БЕОГРАД - Србија је упутила у Грчку 30 ватрогасаца-спасилаца са четири комбија и два теренска возила, који ће гасити пожар у регији Еврос око мјеста Александрополис.

Начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић испратио је српске ватрогасце у Нишу и рекао да је ово други пут ове сезоне да Србија упућује ватрогасце у Грчку, као и да се шаље оно што су грчке колеге тражиле - добро обучене, спремне људе са заштитном опремом и индивидуалном опремом за гашење на отвореном.

-Наше колеге ће бити упућене у регију Еврос око места Александрополис. Према подацима које имамо из Европског координационог центра за ванредне ситуације, ради се о пожару који је можда највећи у последњих 20 година у Грчкој. Тренутно је око 67.800 хектара опожарене површине - рекао је Чаушић.

Он је подсјетио да су припадници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Србије учествовали до сада у интервенцијама у Турској, Грчкој, Словенији, БиХ.

Ватрогасци из Београда, Смедерева, Новог Сада, Ниша, Јагодине, Панчева и Управе за ватрогасно-спасилачке јединице, упућени су у Грчку на основу договора предсједника Србије Александра Вучића и грчког премијера Киријакоса Мицотакиса, саопштено је из МУП-а Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана