Србија одобрила извоз сировине за производњу дезинфекционих средстава у Српску

Срна
Србија одобрила извоз сировине за производњу дезинфекционих средстава у Српску

БАЊАЛУКА - Министарство привреде и предузетништа Републике Српске саопштило је данас да је Влада Србије одобрила извоз 50.000 литара натријум-хипохлорита у Српску, што је веома значајно да би произвођачи хемикалија из Српске могли да производе средстава за чишћење и дезинфекцију за домаће потребе.

"С обзиром на то да је Србија због епидемије вируса корона забранила извоз ове сировине, Републички штаб за ванредне ситуације је путем Представништва Републике Српске у Србији предузео активности у циљу омогућавања њеног извоза", наведено је у саопштењу, уз изразе захвалности на тој одлуци.

Ријеч је о још једној заједничкој иницијативи Министарства привреде и предузетништва и Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Ова два министарства су раније покренула иницијативу за почетак производње дезинфекционих средстава за потребе домаћег тржишта и ступила у контакт са привредним друштвима која су у стању да се преоријентишу на производњу средстава на бази седамдесетодстотног медицинског алкохола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана