Вучић: Од четвртка укидамо извоз брашна, уља, кукуруза и пшенице

Тањуг
Вучић: Од четвртка укидамо извоз брашна, уља, кукуруза и пшенице

БЕОГРАД - Србија ће зауставити извоз уља, пшенице, кукуруза и брашна од четвртка, рекао је председник Србије Александар Вучић за ТВ Б92.

Вучић је у емисији "Фокус" говорио  о актуелним дешавањима у свијету и Србији, о мјерама око нафте, бензина, пшенице, брашна ...

- У Европи људе више брине кукуруз, Америку пшеница. И чека се одлука Путина и владе шта то Русија неће да извози. Цијене иду у небо. Имамо предност у пшеници и кукурузу. Од четвртка неће више бити извоза и пшенице и брашна, кукуруза такође, уља такође, јер је скочио извоз 109 посто - рекао је Вучић и додао да се чека да ли ће те двије житарице Русија забранити за извоз.

- Једино гдjе имамо предност су пшеница и кукуруз - рекао је он и нагласио да ће Србија имати довољно за себе и регион.

Вучић је такође навео да Србија има најнижу цијену струје, и у овом тренутку неће бити њеног повећања, али је не могуће да има убједљиво најнижу цијену од земаља у региону.

“Не могу да се понашам као да сам у кампањи, не могу да лажем народ. Неће бити поскупљења у овом тренутку, али је немогуће да имамо убедљиво нижу цену од Северне Македоније, Албаније, Црне Горе…”, рекао је Вучић.

Предсједник Србије најавио је вечерас да ће држава донијети одлуке које би осигурала снабдјевеност горивом без већег скока цијене.

Вучић је на питање да ли може да се очекује договор Русије и Украјине, казао да би волео да дође до њега, да се томе нада, али да у то не вјерује.

“Не могу да иступам као политички аналитичар, јер сваку моју реч у различiтим државама света тумачиће као да је мој закључак, а не анализа онога што се збива. Оно што очекујем несумњиво је наставак руске офанзиве, снажније у наредnим данима. Нажалост волео бих да могу да кажем да ће уследити смиривање тензија и ситуације”, објаснио је он.

Вучић је казао да је важно сада да се анализира шта ће бити сутра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана