Србија: Обрадовић не одустаје од штрајка глађу

Срна
Србија: Обрадовић не одустаје од штрајка глађу

БЕОГРАД - Лидер опозиционог покрета "Двери" Бошко Обрадовић саопштио је да ће наставити штрајк глађу испред зграде парламента Србије.

Обрадовић, који је и посланик, и његов партијски колега Иван Костић, који му се јуче придружио у штрајку глађу, рекли су новинарима да од штрајка не одустају.

Он је навео да не жели да се позива на посланички имунитет и да стоји на располагању државним органима, како би дао изјаву полицији и тужилаштву у вези са оним што се десило у петак, 8. маја, испред Скупштине када је нападнут посланик Маријан Ристичевић.

"Имате полицију и тужилаштво који одговарају на притисак извршне власти, а не одговарају на кривичне пријаве, ево ја сам их поднео пет против оних који су одговорни за криминал и корупцију у врху власти", рекао је Обрадовић.

Он је навео да исто тако тражи да се процесуирају одговорни за случај рушења у Савамали, Јовањица, "Крушик", Дољевац, убиство Оливера Ивановића, преносе београдски медији.

Костић је навео да постоји "хиљаде разлога зашто би данас многи посланици требало да буду овде", а као један од њих навео је хапшење Његовог преосвештенства владике будимљанско-никшићког Јоаникија у Црној Гори.

"Апелујемо на власт, пре свега, министра спољних послова Ивицу Дачића и председника Александра Вучића, да ураде све што је у њиховој надлежности да се он што пре ослободи", рекао је Костић.

Штрајк глађу су прекинули самостални посланик Миладин Шеварлићев, који први почео да штрајкује због Косова и Метохије, односно "издаје Косова и Метохије", као и посланици владајуће СНС-а Сандра Божић и Александар Мартиновић. Шеварлићу се потом придружио Обрадовић, који је одлучио да штрајкује глађу због "свеукупне лоше ситуације у земљи", те због изборних закона који се мијењају у изборној години.

Потом су и Мартиновић и Божићева изашли испред Скупштине да и они крену у штрајк глађу, зато што су незадовољни што Тужилаштво не процесуира оне који су физички напали посланика Ристичевића испред парламента прије неколико дана, поцијепали му сако, лакше га повриједили.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана