Србија на Експо представља електричне бицикле и дијагностичке тестове

Срна
Србија на Експо представља електричне бицикле и дијагностичке тестове

БЕОГРАД - Привреда Србије представиће се на првој тематској недјељи Свјетске изложбе “Експо 2020 Дубаи” пројектима о заштити климе и биодиверзитета и великим бројем иновативних производа, међу којима су електрични бицикли и дијагностички тестови, најављено је из Привредне коморе Србије /ПКС/.

Посјетиоци Свјетске изложбе, која траје од 3. до 9.октобра, како наводе у ПКС-у, моћи ће да виде и велики број других производа и услуга, а биће промовисана и рјешења која могу да допринесу рјешавању глобалних еколошких проблема.

Уз компаније, своје иновације и напредне технологије промовисаће српски стартапи, кластери, научно-технолошки паркови, факултети и институти.

“Осим повезивања са пословним партнерима и могућности изласка на нова тржишта, представници привредне делегације Србије очекују да се у Дубаију упознају са најмодернијим зеленим, нискоугљеничним технологијама и најновијим трендовима у свету одрживог развоја”, поручили су из ПКС-а.

Према њиховој оцјени, изложба ће бити одлична прилика за српске стартапе и иновације у зеленим рјешењима, јер ће људи из свијета моћи да их виде и потенцијално инвестирају у зелену транзицију српске економије, инфраструктуру за отпадне воде и отпад локалних заједница.

Свјетска изложба у Дубаију одржава се под слоганом “Повезивање умова, стварање будућности” од 1. октобра 2021. до 31. марта 2022. године.

У оквиру Свјетске изложбе, која се одржава на више од четири километра квадратна, налази се и Српски павиљон површине 2.000 квадрата.

У њему је и малопродајна зона, гдје су представљени домаћи производи са жигом “Чуваркућа”, који потврђује врхунски квалитет и поријекло из Србије.

Процјењује се да ће на Свјетској изложби “Експо 2020” у Дубаију учествовати више од 1.000 компанија из Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана