Србија: Још три особе преминуле од вируса корона, новозаражених 57

Срна
Србија: Још три особе преминуле од вируса корона, новозаражених 57

БЕОГРАД - Према најновијим подацима, још три особе у Србији су преминуле од посљедица вируса корона.

У последња 24 часа од 5.521 тестиране особе, вирус је потврђен код још 57 њих.

На респираторима је 46 пацијената, а до сада је излијечено 2.160 особа.

Послије 53 дана укинуто је ванредно стање у Србији, објављено је у Службеном гласнику. Живот се полако враћа у нормалу, али су неке ванредне мјере остале на снази.

Влада Србије је усвојила мјере које важе након укидања ванредног стања и донијела да одлуку да су сви грађани и привредници, све вријеме трајања опасности од ширења заразне болести ковид-19, у обавези да се придржавају заштитних мера.

Посланици Скупштине Србије изгласали су укидање ванредног стања које је уведено 15. марта. То значи да нема више полицијског часа, а укида се и ангажман војске у цивилне сврхе.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да по питању одржавања јавних скупова важе двије мјере – да на њима не може бити више од 50 учесника и да скуп мора бити најављен полицији најмање пет дана раније.

Замјеница директора Института за јавно здравље Србије и чланица Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић каже за РТС да се враћамо свакодневним активностима, али да би и даље требало да се понашамо у складу са мјерама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана