Србија и Мађарска потписале протокол о успостављању мјешовитих патрола на граници

Срна
Foto: pink.rs

БЕОГРАД - Министри унутрашњих послова Србије и Мађарске Александар Вулин и Шандор Пинтер потписали су протокол о успостављању међусобних мјешовитих патрола и протокол за њихово спровођење и примјену да би граница била безбједнија.

"На тај начин и српско-мађарска граница ће бити сигурнија и безбеднија, али даје нам простор за даљи наставак заштите наших спољних граница. Србија никад неће и не може да постане паркинг за мигранте, па је потребна помоћ свих наших партнера", рекао је Вулин након што је у Будимпешти потписан протокол.

Он је нагласио да неме ништа лоше у томе када сусједи ојачавају своје границе, јер то ради и Србија, а да илегални мигранти избјегавају читав тај регион када знају да су границе чвршће и чвршће чуване.

"И то је један од разлога зашто Србија тако успешно контролише мигрантску кризу и зашто поред свих ових милиона људи који су пролазили кроз и око наше земље није било ни већег сукоба, ни већих инцидената, посебно није било задржавања и остајања на нашој територији", наве је Вулин.

Он је указао да је Србији потребна помоћ сусједа, али да се без Србије не може контролисати ни мигрантска криза, нити се може ефикасно борити против организованог криминала, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

Вулин је нагласио да су односи предсједника Србије Александра Вучића и предсједника Мађарске Владе Виктора Орбана подигли односе између два народа и државе на највиши историјски ниво, те да је потребно да се ти односи сачувају и унаприједе на добробит свих грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана