Србија: Дозвољен извоз дрвних брикета

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Влада Србије усвојила је на сједници Одлуку о дозволи извоза дрвних брикета, који су овом одлуком изузети од забране извоза одређених дрвних сортимената од битне важности за Србију.

У претходним годинама, највећи дио производње брикета пласиран је на тржиште ЕУ, с обзиром на то да је потражња на домаћем тржишту мала, саопштено је из Владе Србије.

На приједлог Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде усвојена је и уредба којом се врши прерасподјела у оквиру средстава опредијељених за директна плаћања и обезбјеђује континуирана исплата подстицаја за премију за млијеко.

На сједници је усвојен и пети периодични Извјештај о спровођењу оквирне Конвенције за заштиту националних мањина, за период од 2017. до 2021. године, али су у њему представљене и поједине новине у законодавству усвојене након 2021. године.

Министарство државне управе и локалне самоуправе и Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог заједно ће се припремати за спровођење предстојећих избора за националне савјете националних мањина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана