Србија добила нови Клинички центар

Срна
Србија добила нови Клинички центар

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је на отварању Клиничког центра Србије, након завршене прве фазе радова, да ће први пацијенти у ово савремено здање у које је уложено укупно 265 милиона евра, бити примљени за седам дана.

Вучић је поручио да је нови Клинички центар Србије у Београду бољи од свих у региону, на простору бивше Југославије, али и шире на истоку, већи и модернији и са најбољом могућом опремом.

Он је најавио да ће се улагања у здравство Србије наставити и истакао да
тек сад може да се види колико се Србија промијенила.

"Изградили смо Клинички центар у Нишу, сада Клинични центар Србије. Следеће је жДедиње дваж", рекао је Вучић.

Директор Клиничког центра Србије Милика Ашанин поручио је да је данас велики и историјски дан на који се чекало 50 година.

"Ми смо данас преузели објекат са огромним болничким капацитетом, са најсавременијом опремом. Три магнетне резонанце, шест скенера, опрема ждавинчи – роботж за најмање инвензивну терапију и друго. Ово је нешто што не може да се мери ни са чим. Направљена је по мери пацијената", навео је Ашанин.

Предсједник Владе Србије Ана Брнабић рекла је уочи церемоније отварања да је то празник, не само за здравство и за све грађане, већ да је то празник новој Србији.

Нова реконструисана кула Клиничког центра Србије простире се на 86.000 метара квадратних.

Зграда има 12 спратова и укупно 825 болничких кревета, који ће бити распоређени тако да ће 231 кревет бити на јединици интензивне његе, 547 кревета биће на јединици полуинтензивног лијечења и 47 кревета у болници за дневно лијечење.

У ову инвестицију је уложено 265 милиона евра, а само у опрему 120 милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана