Србија безбједна и стабилна

Срна
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Национално координационо тијело Србије за спречавање и борбу против тероризма оцијенило је да је Србија стабилна и безбједна и да српске службе безбједности предузимају све мјере и радње потребне да се стабилност државе очува и заштити.

На сједници којом је предсједавао министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин разматрана је актуелна безбједносна ситуација у Србији и региону са позиције праћења проблематике тероризма, саопштено је из МУП-а Србије.

Вулин нагласио је да српске службе безбједности помно прате сва дешавања која се одвијају у земљи и региону, као и на Истоку Европе и у читавом свијету и да предузимају све мјере и радње потребне да се стабилност Србије очува и заштити.

Он је рекао да је тероризам универзално зло са којим се суочавају многе земље, али да је Србија стабилна и безбједна и да грађани могу да буду мирни и спокојни, јер држава предузима све како би остали заштићени и сигурни. Вулин је навео да је оперативни рад служби и превентивно дјеловање кључ борбе против тероризма.

"Заједничким радом целокупног државног система успевамо да се супротставимо овом глобалном злу на адекватан и успешан начин", истакао је Вулин, који је и национални координатор. Донијет је и закључак о формирању Радне групе за стварање неопходних услова за образовање Тима за иницијалну процјену у оквиру Модела превенције радикализације и насилног екстремизма који воде у тероризам.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана