Срби у општини Исток уплашени након пљачке њихових кућа

СРНА
Срби у општини Исток уплашени након пљачке њихових кућа

БЕОГРАД- Чланови Привременог органа општине Исток посјетили су данас неколико повратничких породица којима су у посљедњих двадесетак дана обијене и опљачкане куће.

Предсједник Привременог органа Коста Белошевић рекао је да су власници кућа и њихове комшије у селу Љубоџа видно узнемирени и уплашени за своју безбједност.

Он је указао на то да је страх за безбједност додатни проблем Срба повратника, осим незапослености и економских проблема са којима се суочавају. Белошевић је подсјетио да је у претходном периоду обијено седам кућа, додајући да су прве опљачкане одмах након Божића, када су власници били у централној Србији гдје су провели празнике, преноси "Косово онлајн".

"Али, то се наставило и последње две су обијене пре две вечери. Однесени су тракторски плуг, пет кубика дрва, телевизор, компјутер и покућство, док је остатак намештаја разбацан и делимично демолиран", навео је Белошевић.

Он каже да се све завршило на томе да је полиција изашла на терен и обавила увиђај. "Задатак полиције је да пронађе починиоце.

Све се догодило преко ноћи. Нико није ништа приметио и видео. Тек ујутро су комшије и рођаци власника кућа приметили да су обијене и да је извршена преметачина", рекао је Белошевић.

У селу Љубоџа код Истока јуче су опљачкане куће повратника Маринка Благојевића и Томислава Радивојевића, док су током божићних празника у истом селу опљачкане породичне куће Жарка Зарића и Радомира Ристића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана